Zie de vragen en bijbehorende aantwoorden

Meest gestelde vragen

Staalframebouw is een bouwmethode waarbij een constructie wordt gebouwd met behulp van stalen frames. Deze frames vormen de structuur van het gebouw en kunnen worden opgevuld met isolatiemateriaal en bekleed met verschillende afwerkingsmaterialen.

 

Prefab bouw verwijst naar het gebruik van geprefabriceerde (vooraf gebouwde) componenten in de bouw. Dit betekent dat delen van een gebouw, zoals muren, vloeren, dakpanelen en zelfs complete modules, in een fabriek worden vervaardigd en vervolgens op de bouwplaats worden geassembleerd.

Ontwerp vrijheid

Dankzij de sterkte, en het lichte gewicht, geeft bouwen met light steel frame een grote ontwerp vrijheid. Zo zijn grotere overspanningen mogelijk dan bij traditionele bouwmethode.

Lichte constructie

Door het lichte gewicht van onze staalframes is er tot wel 30% minder belasting op de fundering vergeleken met traditionele bouwmethode.

Korte bouwtijd

Dankzij de off-site productie in onze fabriek zijn bouwtijden tot wel 60% sneller ten opzichte van traditionele bouwmethodes.
 
 

Ontwerp vrijheid

Dankzij de sterkte, en het lichte gewicht, geeft bouwen met light steel frame een grote ontwerp vrijheid. Zo zijn grotere overspanningen mogelijk dan bij traditionele bouwmethode.

Lichte constructie

Door het lichte gewicht van onze staalframes is er tot wel 30% minder belasting op de fundering vergeleken met traditionele bouwmethode.

Korte bouwtijd

Dankzij de off-site productie in onze fabriek zijn bouwtijden tot wel 60% sneller ten opzichte van traditionele bouwmethodes.
 

Ontwerp vrijheid

Dankzij de sterkte, en het lichte gewicht, geeft bouwen met light steel frame een grote ontwerp vrijheid. Zo zijn grotere overspanningen mogelijk dan bij traditionele bouwmethode.

Lichte constructie

Door het lichte gewicht van onze staalframes is er tot wel 30% minder belasting op de fundering vergeleken met traditionele bouwmethode.

Korte bouwtijd

Dankzij de off-site productie in onze fabriek zijn bouwtijden tot wel 60% sneller ten opzichte van traditionele bouwmethodes.

Tegenwoordig zijn veel bestemmingsplannen online in te zien via de website van de gemeente en/of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Kun je jouw bestemmingsplan hier niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Om te weten of er een omgevingsvergunning nodig is bij jouw project, kun je op omgevingsloket.nl een vergunningscheck doen. Met deze check wordt in vier stappen bekeken of er een vergunning nodig. De check duurt ongeveer vijf minuten.

 

Stap 1

Het invullen van de locatie van het bouwproject. Hiermee wordt bekeken wat voor bouwregels er gelden voor jouw locatie.

Stap 2

Het aangeven van de werkzaamheden. Deze stap bestaat uit twee pagina’s. Op de eerste pagina bevindt zich een keuzelijst voor alle bouw-, omgevings- en milieuwerkzaamheden. Op de tweede pagina staat een keuzelijst die betrekking heeft op waterwerkzaamheden.

Stap 3

Hier volgen enkele vragen over jouw pand, onder andere of het pand een monument is of niet.

Stap 4

In de vierde en laatste stap wordt de uitkomst gegeven van de vergunningscheck. Je hoeft hier verder niks in te vullen.

Jazeker. Wij kunnen dit hele traject voor jou overnemen. Door jarenlange ervaring weten wij precies welke wegen wij moeten bewandelen. Wat de haken en ogen zijn. Dat scheelt jou natuurlijk ook veel tijd en energie. Mail of bel ons voor meer informatie.

Dat verschilt. Een eenvoudige aanvraag gaat via de reguliere procedure. Deze heeft een beslistermijn van uiterlijk acht weken. Complexere aanvragen gaan via de uitgebreide procedure. Die heeft een beslistermijn van uiterlijk 26 weken. In deze periode ligt de omgevingsvergunning zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Je kunt deze zonder afspraak inzien. Het is afhankelijk van diverse factoren of een aanvraag wordt afgehandeld via de reguliere of uitgebreide procedure. Hiermee spelen aard en omvang en situering een belangrijke rol. Aanvragen die betrekking hebben op een Rijksmonument of een tijdelijke ontheffing vallen altijd onder een uitgebreide procedure. Let op: tegenwoordig verlengt de gemeente Amsterdam de 8 weken met nog eens 6 weken.

In principe mag je zonder akkoord uitbouwen. Het is natuurlijk wel zo netjes om dit van tevoren met je buren te bespreken.

Ja, dat is mogelijk. Ons systeem maakt het goed mogelijk om tussen de uitbouwen van jouw buren een aanbouw te plaatsen. Het is zelfs zo dat wanneer de buren een kwalitatief goede uitbouw hebben, wij de gevelbekleding weg kunnen laten. Dat levert jou onder de streep meer netto woonruimte op. Ideaal.

Ja, dat kan. Als jouw woning onderdeel uimaakt van een Vereniging van eigenaren kan het zijn dat je toestemming van de overige leden van de VVE nodig hebt. Als je een rijtjeswoning of een 2-onder-een-kap hebt, betekent dit niet dat er een VVE is. Je kunt alleen eigenaar zijn van de woning en dus alleen beslissen om uit te bouwen.

Bij bulk bestellingen kunnen wij een korting toepassen. Neem contact op voor meer details. 

JA! 

Wij bieden de laagste prijsgarantie ten opzichte van alle houtskelet leveranciers. Uiteraard is het wel de bedoeling dat ‘appels en appels’ worden vergeleken. Het is hierdoor van belang dat een andere leverancier ook dezelfde gevelmateriaal, plaatmateriaal, isolatie etc. gebruikt. 

Ja, wij kunnen dan een burenkorting aanbieden. De korting is afhankelijk van de situatie en dient besproken te worden.

Ja zeker, wij geven de volgende garanties:

 

  • Constructie: 10 jaar
  • Beslag (hang- en sluitwerk): 3 jaar
  • Kozijnbeglazing: 5 jaar
  • Bouwkundig werk: 10 jaar

Elektrische elementen/installatiewerk: 2 jaar

 

Dat is volledig afhankelijk van de samenstelling. Wij zijn een maatwerk leverancier. 

Gevel: 
De minimaalste isolatiewaarde (Rd) is 2.55 en is te upgraden t/m bouwbesluit en BENG nominering. 

Vloer en dak: 
De minimaalste isolatiewaarde (Rd) is 3.65 en is te upgraden t/m bouwbesluit en BENG nominering. 

Dus alles wat tussen een Rd waarde zit vanaf 2,55 t/m bouwbesluit en BENG nominering is mogelijk. 

Wij bouwen alles modulair of prefab. Of wij nou in onze werkplaats alles afmaken of op locatie van onze opdrachtgever werken: wij maken heel veel besparing als het gaat om tijd. Hierdoor hebben wij geen haast om ons werk ‘sneller’ af te maken. Wij nemen de tijd en werken met A-materialen. Qua kwaliteit is een prefab-aanbouw niks minder, maar qua prijs en levertijd is prefab-aanbouw interessanter.

Prefab-aanbouw wordt niet op de bouwplaats maar volledig geproduceerd in de werkplaats. Er wordt in alle rust en onder perfecte condities gebouwd wat veel mogelijkheden biedt. Bijna alle types en soorten bouwen kunnen prefab worden gemaakt. Andere belangrijke verschillen ervaar je tijdens de bouwperiode zelf. Zo hebben jij en je buren veel minder (geluids)overlast. Het meeste werk vindt namelijk niet bij jou thuis plaats, maar op de werkplaats. Bovendien is de kwaliteit van prefab-bouw altijd verzekerd omdat de bouwomstandigheden ideaal zijn. Een bijkomend voordeel is dat er van tevoren dieper op de materie ingegaan wordt omdat alles vóór aanvang van de bouw al gemaakt moet zijn. Zo worden er veel eerdere eventueel bouwfouten uitgehaald, die anders pas later aan het licht zouden komen. Kortom, er zijn nogal wat voordelen.

Dit geldt ook wanneer wij met prefab onderdelen op locatie werken. Dan zijn er al kant en klare wanden en dak onderdelen.

Als er een bestaande uitbouw is, dan is het voor ons mogelijk om naast de bestaande uitbouw verder te bouwen. Wij kunnen ook op een bestaande fundering middels een onderstel leveren. Een andere mogelijk is om op een bestaande situatie te bouwen. 

Er zijn diverse mogelijkheden om onze light steel frames te plaatsen. Wij denken graag met u mee. 

 
 

Bij normaal onderhoud doet jouw aanbouw niet onder voor dat van een normaal huis.

Ons team van bouwkundig tekenaren kunnen jouw wensen perfect vertalen naar de tekentafel en voldoen aan alle wettelijke eisen. Doordat wij het hele traject verzorgen, bespaar je veel tijd en energie.

Van het ontwerp en de constructieve berekeningen en tekeningen tot de vergunningsaanvraag en de bouw. Alles kan door ons volledig worden verzorgd. 


Wij laten alles bezemschoon en afgetimmerd achter.

Dat is één van de grootste voordelen door met onze kant-en-klare bouwoplossingen te werken, omdat we maar vijf dagen bezig zijn. Wij plaatsen twee meter vanaf de achterwand een tussenwand. Je kunt dus gewoon in je huis blijven en gebruik maken van water en elektriciteit. Ideaal.

Onze ervaring leert dat kinderen het als een groot feest beschouwen. De bouwwerkzaamheden maken altijd grote indruk. Het is leuk en spannend tegelijk. Wij zijn dan ook gewend om met kids in een verbouwing om te gaan.

Wij hebben diverse showrooms. U kunt locatie Twello of Hengelo raadplegen om een bezoek in te plannen. 

Ja heel graag. Wij werken van maandag t/m zaterdag op afspraak. 

Het kan zo zijn dat er tijdens het bouwproject nieuwe wensen ontstaan of dat we tegen onvoorziene zaken aanlopen. Vaak worden deze zaken ter plekke door ons of door een partner opgelost. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Deze kosten worden aan het eind van het project in een meerwerkfactuur uiteengezet. Mocht je tijdens het bouwen vragen hebben over de extra kosten dan informeren we je daarover.

De betaling van de contractuele vergoeding verloopt in de volgende termijnen:

– (40%) uiterlijk op de datum van de opdrachtbevestiging.

– (40%) uiterlijk op de derde (werk)dag voorafgaand aan de levering of aanvang van de bouwwerkzaamheden.

– (20%) uiterlijk op de derde (werk)dag na voltooiing van het werk (de laatste betaling kan een afwijkend totaalbedrag bevatten vanwege eventuele kosten voor transport en afbouw).

Wij hebben een doorlopende CAR-verzekering voor de projecten.

Bij een kant en klare levering hanteren wij een maximale levertijd van 20 weken. Afhankelijk van de planning komt het vaak voor dat we veel eerder opgeleverd hebben. 

Mochten wij op locatie bouwen, dan beginnen we altijd binnen 20 weken en zijn we maximaal 4 tot 5 weken bezig voor grote bouwwerken. Voor bijvoorbeeld tuinkantoren kunt u uitgaan van maximaal 10 dagen. 


Ja. 

Al onze kant en klare producten kunnen wij in Nederland leveren.

Alle geprefabriceerde producten kunnen wij door de hele wereld leveren. 

Nee. Alleen bouwwerken t/m circa 500 cm breed en maximaal 1400 cm lang kunnen kant en klaar geleverd worden. Het is mogelijk om meerdere bouwwerken aan elkaar te koppelen. Hoogte: circa 300 cm.

Deze afmetingen zijn afhankelijk van de bestemming. 

Wij regelen dat er op locatie een ‘werkomgeving’ is. Hierna leveren wij alle geprefabriceerde wanden en dakdelen.

We beginnen eerst met het skelet opbouwen en hierna doen we het skelet isoleren, aankleden en beplaten. Tussentijds worden uiteraard de kozijnen gemonteerd en werken we aan installatie. We werken eraan om het bouwwerk zo snel mogelijk wind en water dicht te maken. 

Hierna beginnen we met het afbouwen en werken we aan details zoals badkamer, toilet en keuken. 

Uiteraard. Wij specialiseren en onderscheiden ons door alles in maatwerk te bieden. 

 

Geen zorgen. Elke vraag die tijdens het project bij je opkomt kunnen wij beantwoorden. Mocht je vragen hebben die hier niet tussen staan laat het ons dan weten.

 

Alle geprefabriceerde producten kunnen wij door de hele wereld leveren. 

Uw droom woonruimte of hobbyruimte creëren?