Wat is light steel frame?

Light steel frame is het product waarmee wij onze bouwwerken opbouwen. Het is te vergelijken met houtskeletbouw. In plaats van hout gebruiken wij gegalvaniseerd staal. Onze productie is machinaal en hierdoor besparen wij veel tijd en geld. Het bouwen met gegalvaniseerd staal heeft enorm veel voordelen ten opzichte van houtskeletbouw. Bekijk onze homepagina met alle voordelen! 

 

Blog is opgemaakt in februari 2023

IMG_6676

Tuinkantoor - in Weerd

Deze luxe tuinkantoor is opgebouwd met een staalframe constructie met een vloeroppervlakte van circa 25 m2. De tuinkantoor is met een hijskraan geplaatst achter een villa woning. De tuinkantoor is afgewerkt met een Daikin airco, luxe badkamer en keuken voorbereiding. Alle muren en het plafond zijn geverfd met RAL 9010. Er is een loopdeur die afgewerkt is met thermische hout. De schuifpui is van het merk Reynaers in RAL 9022. 


Blog is opgemaakt in maart 2023

Recreatiewoning en tuinkantoor - Veluwe (Gelderland)

Volledig strak op maat geleverde recreatiewoning / tuinkantoor achter een woning. Deze woning is geproduceerd voor een jonge stel die bij hun ouders wonen. Het bouwwerk is afgewerkt met Reynaers (aluminium) kozijnen.De gevel is van thermische hout. Het dak is afgewerkt met zinkpanelen. De locatie en het bouwwerk samen maakt een indrukwekkende indruk. Het is een prachtige bouwwerk van circa 47 m2 vloeroppervlakte. 

 

 

Blog is opgemaakt in april 2023

Recreatiewoning - bos perceel - in Diepenheim

Een maatwerk recreatiewoning van circa 70 m2 die volledig op maat is geleverd. De recreatiewoning heeft een badkamer, aparte toilet, maatwerk keuken, Daikin A+ airco. Deze prachtige bouwwerk is volledig geïsoleerd. Alle deuren en ramen zijn afgewerkt met het merk Reynaers (aluminium kozijnen) in RAL 9016. De gevel is afgewerkt met thermische hout en kunststof gevel van Milin. Het bouwwerk is opgebouwd op een stale onderstel. 

 

Blog is opgemaakt in april 2023

Tuinkantoor - multifunctionele ruimte in Limburg

Ons nieuwste project is een adembenemend tuinkantoor, volledig afgewerkt met thermische houten panelen. Deze panelen zijn behandeld met behulp van een milieuvriendelijk proces dat het hout versterkt en beschermt tegen weersinvloeden, insecten en rotting. Hierdoor behoudt het hout zijn natuurlijke schoonheid en duurzaamheid, waardoor het perfect geschikt is voor buitentoepassingen.

Wat dit tuinkantoor echt speciaal maakt, is de slimme indeling. Met een op maat gemaakte keuken, badkamer, toilet, slaapruimte en kantoorruimte biedt het de ultieme veelzijdigheid. Of je nu vanuit huis werkt, gasten ontvangt of simpelweg wilt genieten van een eigen toevluchtsoord, deze multifunctionele ruimte vervult al je behoeften.

Om de plaatsing zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we ervoor gekozen om het tuinkantoor op een stevig onderstel te leveren. Hierdoor kan het eenvoudig worden verplaatst indien nodig. Met behulp van een hijskraan is het tuinkantoor op zijn plaats gezet, waardoor je direct kunt genieten van je nieuwe ruimte zonder gedoe.

Met dit thermisch houten tuinkantoor haal je niet alleen een stijlvolle toevoeging aan je tuin, maar ook een duurzame en functionele ruimte in huis. Het biedt de perfecte balans tussen natuurlijke schoonheid, functionaliteit en comfort.

Blog is opgemaakt in juni 2023

Container unit - multifunctionele ruimte

Beperkte voorraad! Grijp nu je kans met onze container units voor slechts €5500,- excl. btw.

Op zoek naar een snelle, veelzijdige en betaalbare oplossing voor extra ruimte? Onze container units zijn de ideale keuze! Maar wees er snel bij, want de voorraad raakt bijna op.

Deze compacte units bieden een scala aan mogelijkheden, of je nu behoefte hebt aan een tijdelijke kantoorruimte, een opslagruimte of een modulair woningconcept. En het beste nieuws? We hebben nu een speciale aanbieding: slechts €5500,- excl. btw!

Wacht niet langer, profiteer van deze geweldige deal en creëer de extra ruimte die je nodig hebt. Neem vandaag nog contact met ons op voordat het te laat is!

Blog is opgemaakt in juni 2023

Aanbouw met aluminium kozijnen en thermische hout

Betreed onze nieuwste parel in Zutphen – een op maat gemaakte uitbouw met een prachtige thermisch houtengevel en stijlvolle aluminium kozijnen. Deze perfecte samensmelting van natuurlijke warmte en moderne uitstraling tilt de woning naar een nieuw niveau van schoonheid en functionaliteit.

Blog is opgemaakt in juni 2023

Pareltje van een aanbouw

Bewonder onze voltooide maatwerk aanbouw in Almere met een prachtige thermisch houten gevel. Laat je inspireren door de perfectie en vakmanschap van deze op maat gemaakte toevoeging aan een woning.

Blog is opgemaakt in juni 2023

Prefab Aanbouw en Uitbouw: De Toekomst van Snelle en Efficiënte Woninguitbreiding

Welkom bij ons nieuwste blogartikel over prefab aanbouw en uitbouw in Nederland. In deze post zullen we dieper ingaan op wat prefab bouwen inhoudt, waarom het een aantrekkelijke optie is voor woninguitbreiding en welke voordelen het biedt. Laten we meteen beginnen!

 

Wat is prefab bouwen? 

 

Prefab (prefabricage) bouwen is een moderne bouwmethode waarbij delen van een gebouw vooraf in een fabriek worden vervaardigd en vervolgens op de bouwplaats worden geassembleerd. Bij prefab aanbouw en uitbouw worden de extra ruimtes, zoals een serre, extra slaapkamer of uitbreiding van de woonkamer, als kant-en-klare modules geproduceerd. Deze modules worden dan snel en efficiënt aan het bestaande gebouw bevestigd.

 

Waarom kiezen voor prefab aanbouw of uitbouw?

 

Prefab aanbouw en uitbouw bieden diverse voordelen die traditionele bouwmethoden kunnen overtreffen:

1. Tijdbesparing: Aangezien de modules in een gecontroleerde fabrieksomgeving worden vervaardigd, kan het bouwproces op de bouwplaats aanzienlijk worden versneld. Dit resulteert in een kortere bouwtijd, waardoor u sneller van uw uitgebreide woning kunt genieten.

2. Kostenbesparing: Prefab bouwen kan kostenbesparend zijn doordat het arbeids- en materiaalverbruik geoptimaliseerd worden. Bovendien minimaliseert de kortere bouwtijd de overlast op de bouwplaats, wat kan leiden tot lagere kosten.

3. Kwaliteit en precisie: Doordat de modules onder gecontroleerde omstandigheden worden geproduceerd, kunnen fabrikanten hoogwaardige materialen gebruiken en de nauwkeurigheid van het bouwproces waarborgen. Dit resulteert in een beter eindproduct.

4. Duurzaamheid: Prefab bouwen is vaak milieuvriendelijker dan traditionele bouwmethoden. Het optimaliseert het materiaalgebruik en kan energiezuinige technologieën gemakkelijker integreren.

5. Flexibiliteit in ontwerp: Hoewel prefab modules gestandaardiseerd kunnen zijn, zijn er nog steeds vele ontwerpmogelijkheden beschikbaar. U kunt kiezen uit verschillende stijlen, afwerkingen en indelingen die bij uw behoeften en smaak passen.

 

 

Vergunningsvrij Bouwen: Ontdek de Vrijheid van Zonder Vergunning Uitbreiden

Welkom bij ons blog over vergunningsvrij bouwen in Nederland. In dit artikel zullen we uitleggen wat vergunningsvrij bouwen inhoudt, welke regels en beperkingen van toepassing zijn en waarom het een interessante optie kan zijn voor woninguitbreiding. Lees verder om te ontdekken hoe u de vrijheid kunt ervaren om zonder vergunning uw huis uit te breiden.

 

Wat is vergunningsvrij bouwen? 

 

Vergunningsvrij bouwen is het realiseren van bouwwerken aan of bij een bestaande woning zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning (voorheen bekend als bouwvergunning) nodig is. In Nederland zijn er bepaalde regels en voorwaarden vastgesteld waaronder u zonder vergunning kunt bouwen. Dit biedt huiseigenaren de mogelijkheid om bepaalde kleinere uitbreidingen en aanpassingen aan hun woning te doen zonder bureaucratische rompslomp.

 

Wat zijn de voordelen van vergunningsvrij bouwen? 
 

Vergunningsvrij bouwen biedt diverse voordelen die het aantrekkelijk maken voor huiseigenaren:

1. Tijdsbesparing: Het aanvragen van een omgevingsvergunning kan een langdurig proces zijn dat weken of zelfs maanden kan duren. Bij vergunningsvrij bouwen kunt u direct aan de slag, waardoor u kostbare tijd bespaart.

2. Kostenbesparing: Het aanvragen van een vergunning brengt vaak kosten met zich mee, zoals leges en architectuurkosten. Door vergunningsvrij te bouwen, vermijdt u deze extra uitgaven.

3. Flexibiliteit: Binnen de regels voor vergunningsvrij bouwen zijn er nog steeds tal van mogelijkheden voor verschillende uitbreidingen en aanpassingen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een dakkapel, serre, uitbouw of tuinhuis.

4. Gemak: Omdat u geen vergunning hoeft aan te vragen, heeft u minder administratieve rompslomp en kunt u sneller aan de slag met uw bouwplannen.

 

Waar moet u op letten bij vergunningsvrij bouwen? 

 

Hoewel vergunningsvrij bouwen veel voordelen heeft, zijn er ook enkele belangrijke regels en beperkingen waarmee u rekening moet houden:

1. Maximale afmetingen: Er zijn grenzen aan de afmetingen van de bouwwerken die u vergunningsvrij kunt realiseren. Dit kan variëren afhankelijk van de gemeente en het type bouwwerk.

2. Bouwvoorschriften: Hoewel vergunningsvrij bouwen vrijheid biedt, moeten de bouwwerken nog steeds voldoen aan bouwtechnische voorschriften en regelgeving, zoals het Bouwbesluit.

3. Erfafscheiding en bestemmingsplan: In sommige gevallen kunnen regels voor erfafscheiding en het bestemmingsplan van invloed zijn op wat vergunningsvrij mogelijk is.

4. Monumentale panden of beschermde stadsgezichten: Als uw woning een monument is of gelegen is in een beschermd stadsgezicht, zijn er doorgaans meer beperkingen en is vergunningsvrij bouwen vaak niet toegestaan.