WAT IS STAALFRAMEBOUW?

Hoge kwaliteit, constructieve oplossing voor particulieren en bedrijven

Een bouwwerk met staalframe profiel

Staalframebouw is een revolutionaire bouwmethode waarmee wij snel, stevig en duurzaam bouwen. Wij beschouwen staalframebouw als de verbeterde, eigentijdse variant van houtskeletbouw en prefabbeton. In de bouwwereld lopen wij voorop met onze visie en krijgen daarin steeds meer navolging. Door te werken met staalframe combineren wij de pluspunten van houtskeletbouw met die van staal: licht van gewicht, slank, maatvast, bestand tegen vocht, schimmels en ongedierte én we plaatsen het supersterke frame in korte tijd.

Door het gebruik van staal realiseren wij grotere overspanningen en brengen we leidingdoorvoeren aan zonder dat dit ten koste van de sterkte gaat. Wij kunnen iedere gewenste vorm maken en onze levertijden zijn kort. In vergelijking met beton is dat, naast duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, een groot voordeel. Alles is mogelijk door de grote ontwerpvrijheid die staalframe biedt en dat tegen relatief lage kosten. Kortom, staalframebouw is de bouwmethode van de toekomst en wij gebruiken hem nu.

Duurzaamheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Omdat bouwen met staalframe een zeer duurzame bouwmethode is, is dat, naast economische redenen, een ijzersterk argument om te kiezen voor staalframe. Zo is staal volledig recyclebaar en is er geen verlies van materiaal, omdat er heel nauwkeurig geproduceerd wordt. Door voortdurende innovaties wordt het productieproces ook doorlopend verbeterd en daarmee minder milieubelastend. Ook worden de CO2-footprint en de stikstof-uitstoot sterk beperkt. Onze prefab staalframe elementen zijn van hoge en constante kwaliteit en hebben een zeer lange levensduur. En aan het einde van die cyclus worden ze 100% hergebruikt.

WAT IS PREFABRICAGE?

 

Betaalbare (nieuw)bouw realiseer je met prefab. Hoe dat komt? Door geconditioneerde omstandigheden is de kwaliteit hoog en zijn faalkosten zeer laag. En door standaardisering en automatisering wordt bouwen meer assembleren en monteren. Zo bouw je goedkoper en heb je maximale controle over de kwaliteit. Ook worden de CO2-footprint en de stikstof-uitstoot erg beperkt.

Staalframe vormt de ideale basis voor prefab elementen. Het is maatvast, sterk, heeft een relatief laag gewicht en de profielen zijn slank. Daarbij zijn er geen mallen nodig, waardoor afwijkende vormen niet persé duurder zijn en levertijden beperkt worden.

OPTIES PREFAB ELEMENTEN

Prefabricage is een belangrijk aspect van staalframebouw. Vanzelfsprekend beheersen wij bij C3 Staalframebouw ieder onderdeel van het staalframe bouwproces, dus ook prefabricage. Op onze productielocatie in Someren prefabriceren we wand-, vloer-, gevel- en dakelementen, units in diverse formaten en speciale producten.

De mate van prefabricage hangt af van uw wensen. Ons motto is: alles is mogelijk. U vraagt, wij draaien. Wij kunnen alle elementen voorzien van beplating, isolatie en installatievoorzieningen. Kortom, alles voor staalframebouw van de hoogste kwaliteit.

Bouwmethode

Prefab Design bouwt met light steel frames. Deze bouwmethode is een Amerikaans systeem. Het is een vergelijkbaar systeem als houtskeletbouw. De light steel frame wordt geproduceerd van gegalvaniseerde staal. Onze profieldikte is 60 mm, 90 mm of 140 mm. De productie van light steel frame is machinaal. Prefab Design biedt 30 jaar garantie op het systeem.

Maatwerk

Wij hebben het over echte maatwerk! Al onze bouwwerken zijn 100% maatwerk. Bij Prefab Design heeft u alle ontwerpvrijheid. Allereerst wordt het bouwwerk bepaald. Vervolgens kunt u van A t/m Z alle details zelf bepalen. Wij werken met diverse leveranciers om uw wensen te kunnen realiseren. Al onze producten zijn uitsluitend A-merken. 

Productie, levering en plaatsing

Al onze bouwwerken hebben de label ‘Made in Holland’. Daar zijn wij erg trots op. Wij produceren alle bouwwerken in onze eigen productieruimte. Er twee opties voor oplevering: wij kunnen het bouwwerk kant en klaar ‘turn key’ klaarmaken en op locatie plaatsen. Hiervoor is een dieplader en een shovel of hijskraan nodig. Tevens is het mogelijk om alle onderdelen van het bouwwerk te prefabriceren en op locatie af te monteren.

Een aantal belangrijke kenmerken over onze werkwijze

·       100% maatwerk

·       Bouwtechniek
het skelet van het bouwwerk wordt gemaakt met gegalvaniseerde stalen frame

·       Snelle levertijden van 15 tot 20 weken

·       Laagste prijsgarantie ten opzichte van alle houtskelet bouwers

·       Productie in Nederland

·       Wij maken een maatwerk skelet en u stelt het compleet samen met A-merken, van gevel tot uw fonteinkraan!

·       10 jaar garantie op het bouwwerk (gevel, vloeren etc.)

·       30 jaar garantie op het skelet

·       Modulaire toepasbaarheid
bijvoorbeeld na 10 jaar kunt u de gevel demonteren en een nieuwe gevel monteren, het skelet blijft altijd goed! Tevens is het mogelijk om later een andere bouwwerk te plaatsen tegen uw huidige bouwwerk.

·       Alle vormen zoals een rechthoekige bouwwerk, L-hoekige bouwwerk of een U-vormige bouwwerk is mogelijk

·       Onderhoudsmogelijkheden – per kwartaal (optioneel)

 

Prijzen

Prefab Design hanteert de laagste prijsgarantie voor alle recreatiewoningen, tuinkantoren, zorgwoningen en chalets. Wij bieden tevens de hoogste kwaliteit. Hoe kunnen wij dit waarmaken? De meeste leveranciers van soortgelijke bouwwerken bouwen met houtskelet. Houtprijzen zijn alleen maar aan het stijgen. Tevens is houtbewerking erg arbeidsintensief. In tegendeel worden onze gegalvaniseerde stalen frames machinaal geproduceerd. Wij kunnen met minimale arbeidsbelasting zeer hoge productiviteit behalen. Hiernaast heeft Prefab Design mogelijkheid om per dag circa 2350 m3 aan stalen frames te produceren. Hierdoor hebben wij een unieke positie in de bouwwereld.

 

Voordelen bij Prefab Design


·       Ontwerp vrijheid
Dankzij de sterkte, en het lichte gewicht, geeft bouwen met light steel frame een grote ontwerp vrijheid. Zo zijn grotere overspanningen mogelijk dan bij traditionele bouwmethode.

·       Lichte constructie
Door het lichte gewicht van onze staalframes is er tot wel 30% minder belasting op de fundering vergeleken met traditionele bouwmethode.

·       Korte bouwtijd
Dankzij de off-site productie in onze fabriek zijn bouwtijden tot wel 60% sneller ten opzichte van traditionele bouwmethodes.

·       Modulair toepasbaar
Het gebruikt van light steel is geschikt voor alle bouwstijlen.

·       Op maat geleverd
Met light steel wordt alles perfect op maat aangeleverd.

·       Duurzaam
Bouwen met light steel frame is volledig conform het cradle-to-cradle-principle doordat ons staalframe herbruikbaar en 100% recyclebaar is.

·       Voordeliger & minder faalkosten
U bent minder afhankelijk van traditionele vakmensen en minder faalkosten door light steel voorbereiding.

·       Supersterk
Ondanks het lichte gewicht, is light steel frame ontzettend sterk. Hierdoor zijn grote overspanning mogelijkheden mogelijk.

·       Geen afvalstroom
Dor het gebruik van light steel wordt de afvalstroom gereduceerd.

·       Aardbevingsbestendig
Light steel voldoet aan eisen van het Bouwbesluit.